Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lucy

2014.06.21

Luc Besson új akcióthrillerében Lucy (Scarlett Johansson) véletlenül valami sötét (drog)üzletbe keveredik, de felveszi a harcot fogvatartóival, és könyörtelen harcossá válik, aki gyorsabb, mint a gondolat, sőt, mindent meghalad, ami emberi.

De ki legyen Scarlett Johansson magyar hangja, és ki Morgan Freemané?

 

lucy.jpg

IMDb: www.imdb.com/title/tt2872732/

 

Trailer 1: www.youtube.com/watch

Trailer 2: www.youtube.com/watch

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lucy - szereposztás

(Galgóczi Adrián, 2014.07.08 10:02)

Drukkoltam, hogy végül Bánfalvi Eszter legyen a befutó. A leírtak alapján jól járunk vele. :) Papp János felől nincsenek kétségeim. Széles Tamás és Viczián Ottó mindenben jó. Bárkit is szinkronizálnak, játékukkal emelik a szinkron minőségét. A szereposztást látva mégse kell olyan mozit keresnem, ahol feliratosan vetítik a filmet. Szinkronnal fogom megnézni.
Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy lehetőséget adott a közönségnek a vélemény kifejtésére. Még ha a szereposztás nem is tükrözi a többség akaratát, ismerjük a miérteket, és így pozitív megítélésbe kerül a szinkron is. Részemről mindenképp.
Bízok abban, hogy a jövőben több rendező is csatlakozni fog Önhöz! :)

A szinkron felkerült az iszdb.hu-ra is:
http://iszdb.hu/?szinkron=14466

Érdeklődnék, hogy a további magyar hangok mely színészeknek kölcsönözték a hangjukat?

Re: Lucy - szereposztás

(nikzsig, 2014.07.12 14:39)

Tegnap láttam egyben a végleges szinkronizált változatot, és egyetlen mondatot leszámítva nagyon elégedett voltam vele. Dehát ez már csak ilyen: ahányszor nézi meg az ember, annyiszor talál még benne valami javítani valót.:) Bánfalvi Eszter egészen különleges érzékenységgel fejelte meg Scarlett Johansson játékát; nem csak magát helyezi a szituációba, hanem behúzza a nézőt, magával rántja, együttérzésre és együttélésre készteti, aztán egyszer csak elejti, elhagyja, nélküle megy tovább. De nem mi maradunk magunkra, hanem ő...
A többségi akarat előtt abszolút meghajtottam volna magam, ha Csondor Kata itthon lett volna. Így azonban a saját elképzelésem ugorhatott az első helyre (legközelebb majd előrebocsátom a saját szereposztási elképzelésemet), ami már csak azért is szerencsés volt, mert az ordításokat, sikításokat, sírásokat és lihegéseket az alkotók rátették az M&E (music and effects) sávra - ezek tehát kikerülhetetlenül Scarlett Johansson saját hangjai maradtak. Mivel Eszternek szinte teljesen azonos a hangszíne Scarlettéval, a dialóg és ezek az effektek szépen, észrevétlenül egymásba olvadnak.
A szereposztás tehát így alakult:
Scarlett Johansson - Bánfalvi Eszter
Morgan Freeman - Papp János
Analeigh Tripton - Andrusko Marcella
Amr Waked - Széles Tamás
Pilou Asbaek - Király Attila
Claire Tran - Bozó Andrea
Jan Oliver Schroeder - Széll Attila
Cédric Chevalme - Viczián Ottó
A többi szereplő az IMDb alapján nem azonosítható, a filmnek pedig még nem készült el a végefőcíme.

Lucy szinkronadatok

(Kutasi László (qtari), 2014.07.07 20:17)

Lucy - a magyar hangok: http://dvdnews.blog.hu/2014/07/07/lucy_a_magyar_hangok

Lucy

(Galgóczi Adrián, 2014.06.23 08:15)

Nagyon várom ezt a filmet. Jobb lett volna, ha moziban feliratosan vetítik, és csak dvd-re készül el a szinkron, mert akkor mi, leendő nézők is többen tudnák a szerepekről. A trailer-ből nehéz megítélni pontosan milyenek a karakterek. Utánaolvasni nem szeretnék, mert a legkisebb információ is megölheti a filmélményt.
A trailer alapján Johansson egy olyan nőt alakít, aki eleinte esendő. Arra számítok, hogy ahogy nő az agyi kapacitása, úgy lesz egyre keményebb, egy gyilkológép. Mindenki meg akarja szerezni a képessége miatt, az egész világ ellene van. Ez és az intelligencia növekedése miatt gondolom, hogy idővel érzéketlenné válik az emberek iránt. Ezt a karaktert Solecki Janka rutinból hozná, vannak tapasztalatai az ilyen női szerepekben, és testhezálló feladat neki. Ruttkay Laurát is el tudom képzelni a színésznőhöz. A Szigetben szerintem nagyon jó párost alkottak. Lehet beskatulyázom Csondor Katát, de ő inkább az érzékenyebb szerepekben alakít nagyot. Romantikus filmekben, drámákban, nem egy akciófilmben.
Morgan Freeman is intellektuális szerepet alakít. Ideális választásnak Rajhona Ádámot tartom, de ő tudtommal már nem vállal szinkronszerepeket, ezért marad Reviczky Gábor. Korábbi munkáiban az ő hangjában gyakran tapasztaltam közönyösséget, amivel meg is ölheti a karaktert, hiteltelenné válhat a szerepben. Ha nem csak munkaként tekint a feladatra, hanem belemászik a figura agyába, együtt létezik vele, és azt adja át, amit valójában közvetít Freeman és/vagy a karakter, nagyot is alakíthat, és kiváló lehet a szerepre.
A rendező úrnak van egy nagy előnye velünk szemben: látta a filmet. Tudja mi a végkifejlet. Mennyit fejlődnek a szereplők, honnan hova jutnak el. Ismeri a színészeket, tudja ki mire képes, ezért kérdezném, hogy Önnél kik jöhetnek szóba erre a két szerepre?

Re: Lucy

(Galgóczi Adrián, 2014.06.23 08:24)

Rosszul fogalmaztam. A kérdés helyesen: A karakterek alapján mely színészeket tartja leginkább alkalmasnak a szerepekre?

Re: Re: Lucy

(nikzsig, 2014.06.26 12:00)

Örülök, hogy nem bebetonozott, szétválaszthatatlan párosokban gondolkodik, hanem figyelembe veszi a karakter jellemét és fejlődését. Ez ebben a filmben valóban Lucy tudatának kinyílását és személyiségének bezárkózását, az ézelmeken való felülemelkedést jelenti, egyfajta technokrata kívülállóságot és sebezhetetlenséget. Nem az érzékenység dominál, hanem a prédából ragadozóvá válás, az akaratot hajlító határozottság, vadság és erő. Éppen ezért - s mert valóban le kell mondanunk Csondor Katáról, aki tartósan külföldön tartózkodik - én Bánfalvi Esztert választanám, aki tökéletesen azonos lenne az eredetivel. Jankával és a többiekkel romantikusabbá, és talán túlságosan lággyá válna a karakter. Morgan Freeman esetében Papp Jánossal és Reviczky Gáborral is szívesen megcsinálnám a figurát. :)

Re: Re: Re: Lucy

(Galgóczi Adrián, 2014.06.26 14:52)

"Nem ismerem Bánfalvi Esztert, de ezzel a kijelentésével meggyőzött: "tökéletesen azonos lenne az eredetivel" A moziélmény miatt fontosnak tartom, hogy a magyar hang legyen egyenértékű az eredetivel. Hogy a szinkronos változat nézése közben ne merüljön fel annak a gondolata, hogy itt valami hiányzik, kevesebbet kapunk, mintha feliratosan néznénk. Utólag még gondolkodtam Solecki Jankán.Ha Lucy-nél fokozatosan megy végbe az átalakulás, kétségeim vannak afelől, hogy Janka ezt át tudja adni az alakítása során. Szerintem ő inkább a hirtelen érzelemváltásban jeleskedik, amikor érzékeny nőből, minimális átmenettel kell keménnyé, agresszívvé válnia. Ebben kiváló, és ezek a szerepek nagyon is illenek hozzá. Viszont Lucy-t alapvetően egy érzékeny, esendő nőnek tartom a trailer alapján, aki a körülmények hatására, fokozatosan alakul át azzá, amit Ön leírt róla. Emiatt Jankát egyszerű választásnak tartom, és inkább Bánfalvi Eszterre tenném a voksom.

Reviczky két esélyes, míg Papp Jánosban eddig nem csalódtam. Ő mindig a szerepére koncentrál, és magas színvonalon alakítja a karakterét, ezért Freeman-nél rátenném a voksom, ha Rajhona Ádám nem jöhet szóba.

Lucy

(Laci, 2014.06.26 01:19)

Scarlett Johansson: Solecki Janka vagy Bogdányi Titanilla. (Úgy tudom, hogy Csondor Kata jelenleg New Yorkban él, és a zenei karrierjét egyengeti, ezért sajnos szerintem ő szóba sem jöhet.)
Morgan Freeman: Reviczky Gábor. A Batman: Sötét lovag, és a Sötét lovag: Felemelkedésben bevált, sőt a Feledésben is imádtam.
Papp János is jó választásnak tűnhetne, a Transzcendesben kitűnően hozta a figurát.

LUCY

(iopi, 2014.06.24 09:52)

Scarlett Johansson: Csondor Kata
Morgan Freeman: Papp János

szinkron

(András, 2014.06.22 14:56)

Én Thummerer Márkkal tökéletesen egyet értek, azaz Scarlett Johansson: Csondor Kata, Morgan Freeman: Papp János.
Nem is értem, hogy Papp Jánost miért nem hívták többször Freemanhez.

Re: szinkron

(Thummerer Márk, 2014.06.22 18:30)

Ameddig itt volt nekünk Kristóf Tibor és Helyey László nem nagyon volt rá szükség.

Lucy

(Gégény Sándor, 2014.06.22 15:52)

Scarlett Johansson: Csondor Kata
Morgan Freeman: Papp János

szinkron

(Szatyina Dávid, 2014.06.22 15:28)

Igaz, hogy Csondor Kata hangja távol áll Johansson rekedtes orgánumától, de szerintem az eddig kipróbált hangok közül ez a párosítás volt a legjobb. Kata hangjában ott az intelligencia, a vadság és a sebezhetőség. Tökéletesen illene ehhez a szerephez is. Freemannél nekem nagyon tetszett Reviczky Gábor, de Papp János is tökéletesen illene hozzá.

szinkron :)

(Sanyi, 2014.06.22 15:21)

Scarlett Johansson - Csondor Kata
Morgan Freeman - Reviczky Gábor

Lucy

(Nagy Gyula, 2014.06.22 14:52)

Scarlett Johansson csak Csondor Kati vagy Solecki Janka .Más senki.
Morgan Freeman Csak Reviczky Gábor,Vass Gábor vagy Rajhona Ádám .Más senki.
Analeigh Tipton-Kisfalvi Krisztina, Nemes Takács Kati, Németh Borbála,
Pilou Asbaek -Király Attila

Lucy

(Takács Máté, 2014.06.22 14:44)

Scarlett Johansson: Csondor Kata, Morgan Freeman: Papp János.

ötletek

(Molnár János, 2014.06.22 14:43)

SJ - Csondor Kata

MF - Reviczky Gábor; azt gondolom, itt nagy a szinkronrendező felelőssége annyiban, hogy szóljon a művész úrnak, hogy itt ne a Jack Nicholson hangját vegye elő, hanem azt a meleg, bársonyos karaktert, akit a Kevin Costner-féle Robin Hoodban hallottunk.

Javaslatok

(Kutasi László (qtari), 2014.06.22 14:32)

Scarlett Johansson - Csondor Kata
Morgan Freeman - Papp János

cím

(Béla, 2014.06.22 14:14)

Johansson - Nemes Takách Kata
Freeman - Rajhona Ádám

valami@valami.hu

(mmm, 2014.06.22 13:51)

Scarlett Johansson - Csondor Kata/Solecki Janka.
Morgan Freeman Papp János