Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Párhuzamos kronológia

2021.04.07

A Kronológia táblázat bárki által szerkeszthető és bárki által javítható. Ezen a címen éred el:

Kronológia nyilvános - Google Táblázatok

Hogy mi benne a jó?

Mindenkivel megoszthatod a gondolataidat, esszéidet, tanulmányaidat. (Hiszen csak a közölt gondolat tud hatni.)

Mindenkivel megoszthatod a birtokodban lévő dokumentumokat, képeket, filmeket, így a kincseid közös kincsekké válnak. És nem mellesleg nincsenek kitéve a géped meghibásodása miatti megsemmisülésnek.

A Kronológia táblázattal egy minden történelmi eseményre kiterjedő adatbázist hozhatunk létre, amely az oszlopok tartalma szerint kereshető és szűrhető (kilistázható), és alkalmas párhuzamos kronológiák összeállítására. Ez segít kontextusba helyezni az egyes eseményeket, és mindent átfogó rálátást biztosít a világ történéseire. A cellákhoz jegyzetet társíthatsz (jobb egérgombbal), amelyben bővebben kifejtheted az esemény leírását, vagy egy nyilvános weboldalra mutató linket rendelhetsz hozzájuk. Egy ilyen adatbázis jelenleg a világon egyedülálló, tehát valami olyasmiben vehetsz részt, ami kétségkívül eredeti, jó és hasznos. Adott esetben megkönnyíti a tanulmányaidat, vagy fontos segédeszköz lehet a gyermeked érettségire való felkészülésében.

Megismerkedhetsz olyan gondolatokkal, írásokkal, amiknek a létezéséről nem is tudtál, így a műveltséged teljesebb lesz.

A közös szerkesztés révén a saját érdeklődési köröd vagy tudományterületed adatait összekapcsolhatod más felhasználók adataival, illetve oktató munkát végezhetsz, ha kijavítod azokat a tévedéseket, amik olykor bizony széles körben elterjedtek. Így az adatok a világ teljesebb leírását adják. Ha elég sokan szerkesztjük, egy mindenre kiterjedő, jól strukturált adatbázis jöhet létre.

A táblázat struktúráját te magad is alakíthatod: pl. létrehozhatsz új munkalapokat, ha úgy véled, hogy a már létezők közül egyik sem felel meg neked.

Hát, hajrá! Hátha...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.